Nordic Whisky Capital representerar portugisiskt tunnbinderi med ensamrätt i Sverige

Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare har tecknat ett avtal med det familjeägda portugisiska tunnbinderiet Josafer. Avtalet innebär att Agitator säljer Josafers fat med ensamrätt i Sverige och utan ensamrätt i övriga Norden. Försäljningen av fat ingår i affärsområdet Kontraktstillverkning.

Fat Josafer

Josafer har ett brett sortiment av fat som passar svenska kunder mycket väl. Agitator använder fat från tunnbinderiet för sin egen whisky och kan därför av egen erfarenhet intyga den höga kvaliteten på deras fat. Flera olika typer av tillverkare har behov av fat, till exempel destillerier, bryggerier, vingårdar och oberoende buteljerare.

Försäljningen av fat passar perfekt in i affärsområdet Kontraktstillverkning. Vi kan erbjuda fat till kunder som beställer destillat och vi kan erbjuda destillat till kunder som beställer fat. Vi tar ännu ett steg mot att bli en komplett leverantör av både produkter och tjänster, säger Håkan Jarskog, chef för affärsområdet och vd för Nordic Whisky Capital.

Affärsområdet Kontraktstillverkning har växt kraftigt under året. Från 2019 år omsättning på cirka en miljon kronor har omsättningen hittills under 2020 växt till över två miljoner kronor. Bolaget ser en mycket god potential för fortsatt tillväxt.

Tillväxten drivs dels av att sortimentet ständigt kompletteras med nya produkter och tjänster. Förutom att fat inkluderas som en ny produkt i sortimentet så planerar bolaget också att producera rom åt en eller flera kontraktskunder inom kort. Lagerhyra för kunders fat är den största intäktskällan i tjänstesortimentet men omtappningar mellan fat och annan hantering växer. I framtiden planerar bolaget att även kunna erbjuda labbanalyser och buteljering.

Den största tillväxtpotentialen kommer dock av att Agitators whisky under 2021 fyller tre år och kan säljas som whisky. Efterfrågan på färdig whisky i bulk är väsentligt högre än för nydestillat för mognadslagring.

För ytterligare information kontakta Nordic Whisky Capitals vd Håkan Jarskog:

hakan@nordicwhisky.se
08-651 04 38

NYHETER

Obligationslån fulltecknat

2021/02/26

  Obligationslån fulltecknat Obligationslånet i Nordic Whisky Capitals dotterbolag Svensk Whiskyfinansiering fulltecknades med 15 miljoner kronor. Emissionsdag för lånet var…

Läs mer

Svensk Whiskyfinansiering ger ut sin andra whiskyobligation

2021/02/07

  Svensk Whiskyfinansiering ger ut sin andra whiskyobligation Nordic Whisky Capital, genom dotterbolaget Svensk Whiskyfinansiering AB, emitterar nu det andra…

Läs mer

Stark orderingång 2021 för Nordic Whisky Capital

2021/01/11

  Stark orderingång 2021 för Nordic Whisky Capital Året har börjat starkt för affärsområdet kontraktstillverkning, som nu bytt namn till Craft…

Läs mer

NWC representerar portugisiskt tunnbinderi med ensamrätt i Sverige

2020/11/30

  Nordic Whisky Capital representerar portugisiskt tunnbinderi med ensamrätt i Sverige Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare har tecknat ett…

Läs mer