Försäljningsframgångar för Agitator Whiskymakare

Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare har vunnit sin hittills viktigaste upphandling på Systembolaget. I juni lanseras Agitator Blended Whisky i Systembolagets fasta sortiment.

Blended whisky utgör cirka 80 % av försäljningen av whisky på Systembolaget och Agitator förutspår att blended whisky i framtiden kommer att bli bolagets volymmässigt största produkt. Initialt kommer produkten att finnas på hyllan i cirka 250 av Systembolagets butiker.

Agitator har stora volymer av produkten under mognadslagring och lanseringen görs till ett mycket konkurrenskraftigt pris på 289 kronor, bara 10 kronor högre än Famous Grouse som är den bäst säljande blended whiskyn i Sverige.

Agitator_Lagret_Maria

Även Agitators Single Malt Whisky har skördat försäljningsframgångar. Whiskyn lanserades i Systembolagets beställningssortiment i början av november 2021. Redan före nyår hade Agitator Single Malt på grund av stora beställningsvolymer från kunder tagit plats i 166 av Systembolagets butiker och från 1 februari tas den in i ytterligare ett antal butiker.

Den tillfälliga produkten Argument Kastanj lanserades i slutet av november, lagom till jul. Bolagets plan är att den ska bli en årligen återkommande jullansering och Argument Kastanj sålde så mycket på så kort tid att Systembolaget redan nu beslutat att köpa in den igen till nästa jul.

Agitators första lanseringar och de upphandlingar bolaget har deltagit i med sina produkter i Sverige, Norge och Finland, överträffar våra allra mest optimistiska förhoppningar. Agitator har fortfarande inte varit med om att förlora en upphandling med sin whisky, säger Nordic Whisky Capitals vd Håkan Jarskog.

 Under våren väntar, förutom blended whisky, ett antal andra lanseringar av nya produkter. Dessutom lanseras flera produkter – producerade av Agitator – av bolagets partners i affärsområdet Craft Spirit Services.

För ytterligare information, kontakta vd Håkan Jarskog:
08-651 04 38
hakan@nordicwhisky.se

NYHETER

Agitator på export utanför Norden

2023/07/24

Agitator på export utanför Norden Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare accelererar varumärkets internationella expansion med lanseringar i Frankrike, Polen…

Läs mer

Agitator Whiskymakare vinner ny upphandling med Systembolaget

2023/07/03

Agitator Whiskymakare vinner ny upphandling med Systembolaget Den svenska marknadsledaren på svensk whisky, Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare, har…

Läs mer

Agitator Whiskymakare vinner upphandling i Finland

2022/09/26

Agitator Whiskymakare vinner upphandling i Finland Nordic Whisky Capitals dotterbolag Agitator Whiskymakare har vunnit en ny upphandling på Alko, finska…

Läs mer